Timme in Engeland

My first week

Bedankt voor alle lieve reacties op mijn vorige verhaal en foto's. Erg leuk!

Een week vol belevenissen achter de rug.. Een week met volop zon en één dagje regen.
Maandag was Bank Holiday dus was (bijna) iedereen in Groot-Brittannië vrij. 's Middags gingen Charlotte, Ned en Lily naar een verjaardag in een pub in het naastgelegen dorp. Ik bleef thuis om op Arthur te passen.
Dinsdag heb ik samen met Charlotte, Lily en Arthur een bezoek gebracht aan Blenheim Palace. Ik heb een toegangspas gekregen waarmee ik Blenheim Palace kan bezoeken wanneer ik maar wil. Er rijdt een treintje richting speeltuin. We zijn naar de speeltuin geweest en we hebben ook nog even rondgekeken in de vlindertuin. 's Middags zijn we naar een vriendin van Charlotte, Sophie, geweest. Zij heeft een dochtertje, Florence, zo oud als Lily en een zoontje, Oliver, van 1 jaar. Volgende week dinsdag ga ik op haar Oliver passen.
Woensdag zijn de moeder van Charlotte, een vriendin van moeder en de broer van Charlotte met zijn vriendin komen lunchen.
Donderdag heb ik samen met Charlotte, Sophie en de kids een bezoekje gebracht aan Cotswold Farm Park. Een soort kinderboerderij met speeltuin. Heel erg leuk. Er waren een heleboel dieren: een varken met een heleboel kleine biggetjes, kuikentjes, konijnen, hamsters, geiten, schapen en koeien. In de namiddag zijn we op bezoek geweest bij het nichtje van Charlotte, zij heeft pas een dochtertje gekregen en woont in een prachtige cottage.
Vrijdag had ik vrije tijd. Charlotte heeft me afgezet in Banbury een stadje in de buurt. Ik heb daar lekker rondgewandeld en gewinkeld. Erg leuk! Toen ik thuis kwam was het werktijd en heb ik de was gedaan en gepoetst. Ik heb (nog) niet het idee dat ik hard moet werken. Charlotte en Ned verzorgen de kinderen in de ochtend en zij doen de kids ‘s avonds in bad en brengen hen naar bed. Ik doe de was en zorg dat de keuken netjes blijft: afwasmachine in- en uitruimen en het speelgoed van Lily opruimen. Daarnaast help ik waar ik kan. Arthur vasthouden, met Lily spelen, de kinderwagen duwen etc. Omdat ik overal mee naar toe mag is het vooral gezellig!
Gisteren ben ik met de trein naar Oxford geweest. De trein vertrok om 11.16u vanaf een klein stationnetje in Heyford. Zo klein dat er geen kaartenautomaat was. Kaartjes moet je in de trein kopen bij de conducteur. De trein van en naar Oxford rijdt eens in de twee uur. Op het treinstation in Oxford had ik met Annet, een Nederlandse au pair, afgesproken. Zij heeft me rondgeleid door Oxford en me heel veel laten zien. Niet alleen Primark maar ook Christ Church College en andere bezienswaardigheden. Ook hebben wehet Ashmolean museum bezocht. Bij de meeste musea in Oxford hoef je geen entree te betalen, dus je kunt er gewoon in en uit lopen. We hebben geluncht bij een pub genaamd Four Candels. Het was een hele leuke en gezellige dag en ik zal zeker weer een keer met Annet afspreken.
Zojuist heb ‘rijlijs' gehad van Ned. Het ging best goed. Ik moest even wennen aan het schakelen. We begonnen op een privéweg maar daarna ben ik naar huis gereden.

Ward, Tijn en July

Lieve Timme,

Rijles, wat spannend!
Aan bezigheden geen gebrek daar in Engeland. Geniet maar lekker van alles.

Liefs, July , Ward en Tijn

Betty

Hoi Timme,

Wat weer een leuk verhaal om te lezen en wat beleef je een hoop leuke dingen. Je zou zo een boek kunnen gaan schrijven.
Geniet er maar van.

Liefs Betty

Anke

Timmeeeee!

Rijles, supervettt! Knap dat je al meteen naar huis bent gereden! :)

Have fun!
xxx Anke

Moniek

Super leuk verhaal!! Echt super dat je eerste week zo leuk was.. Ik denk aan je!! Geniet!!
Liefs

Ry

ofxorddd ben benieuwd!!fijn dat je het lekker druk en gezellig hebt!! altijd wat te doen dus....leuk! rijden...wow! good job!! en wat schaft de pot eigenlijk in een engelse familie? hoe warm is het? hebben zij zomervakantieplannen? ik ben benieuwd naar foto's van het dorp!! xxx fabr en ry

Guy

Ha Timme,

Leuke verhalen, mooi om te lezen wat je allemaal meemaakt. Ik vond vooral het afslaan op kruispunten lastig met rechtsrijden, maar alles went!

Veel plezier,
Groetjes, Guy

Cynthia

Hoi Timme,

Zo te zien heb je het erg naar je zin, wat leuk! Ben je al een beetje gewend om au pair te zijn of gaat het heel natuurlijk? Hoe was Oxford, ik wil erg ook graag naartoe. En hoe ging het rijden aan de andere kant van de weg? Als ik Engeland ben krijg ik ook 1 a 2 lesjes, dus ik ben heel erg benieuwd hoe dat gaat aflopen.

Heel veel plezier nog en misschien zien we elkaar nog wel een keer in Engeland!

Cynthia (mede aupair;))

Samira, Leroy & Noa

Hoi Timme,

Wat een mooie avonturen maak je mee, wij zijn trots op je! De blogs zijn heerlijk ontspannen om te lezen en ik kan me heel goed voorstellen hoe de omgeving er uit moet zien (zeker met behulp van de foto's).
Geniet er maar fijn van, en vergeet niet wat Noa bij de foto heeft geschreven: "You are supernanny!"
Hopelijk is de taal geen probleem voor je (zal wel niet). Vriendelijkheid verstaan ze in alle talen ;-)
Als je terugkomt, kun je Noa ook Engelse kinderliedjes leren :-)

Groetjes van Samira en Leroy en een heel dikke knuffel van Noa

Lieve Timme

Als ik je verhalen zo lees ben je gelukkig goed terecht gekomen. Ik begrijp dat de kinderen leuk zijn en dat je in het gezin je draai wel kunt vinden. Is altijd spannend en maar afwachten. Fijn te lezen dat het lekker loopt. Een heerlijke tijd in een heel andere omgeving. Laat het maar lekker over je heen komen en geniet er van.
Hier hebben we na een paar dagen mooi weer wat regen gehad. Niet echt de moeite. In Limburg is het heftiger geweest las ik in de krant.
Liza en Stijn hebben de laatste toetsen en over een kleine 3 1/2 week begint hier de vakantie.
Nou meid, we volgen je op de voet en zullen af en toe een berichtje sturen.
Lieve groet,
Jo en Marja
Liza en Stijn

Piet en Emmy

Timme, dat lijkt me moeilijk..... links rijden..... vooral het anders denken..... Gisteren op school vertelde iemand nog, dat de rotonde zo "complicated" is.....
Fijn, dat je bijna iedere dag een nieuw stukje van je omgeving leert kennen. En op zo'n leuke manier.....
Je zou bijna denken, dat je er op vakantie bent :-)
Liefs, Piet en Emmy.

Joyce

Hoi Timme,
Het lijkt me erg mooi daar.
Het zal toch ook wel een beetje vreemd zijn allemaal.
Wel netjes dat je overal mee naartoe mag!
Gezellig en succes met het oppassen op Oliver.
Joyce

Resie

Lieve Timme wat leuk dat het zo goed bevalt. je zit wel Super in de buurt van Oxford. Enkele jaren geleden ben ik in Cambridge geweest en de appelboom van Newton gezien.
De English sfeer is geweldig, net miss Marple..
We volgen je leuke verhalen en wensen je veel plezier, Erwin en Resie.